Főoldal

Bombahír: Megjelent keresetével a Fővárosi Törvényszéken az első devizaadós pertársaság

A Devizaadósok Szövetsége tisztelettel meghívja  a sajtó munkatársait  a devizaadósok első pertársasága, a DÉSZ-I. AXA Pertársaság keresetbenyújtásának (a Fővárosi  Törvényszékre) esemény publikálása okán tartott sajtótájékoztatóra.
Időpont: 2012. május 9. szerda 11:00 óra.
Helyszín  CALLAS CAFÉ & RESTAURANT
1061 Budapest, Andrássy út 20. www.callascafe.hu

A sajtótájékoztatón megszólalnak:
Tilk László Géza, a Devizaadósok Szövetsége elnöke
Dr. Bense László Erik, ügyvéd, a pertársaság képviselője
Bevezető tart: Boda Csaba percsoport –és pertársaság vezető Devizaadósok Szövetsége

A helyszín 40 fő befogadására elégséges, így a közvelen meghívottakon kívül regisztráció - és visszaigazolás - szükséges, a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.A sajtótájékoztató nyelve magyar.

A devizaadósok, devizahitelesek kálváriájával hónapok óta tele a média. Újabb és újabb kormányzati megmentő csomagokról adnak hírt, végtörlesztés, árfolyamgát, közben egyre többen válnak fizetésképtelenné és kerülnek a végrehajtási és a kényszerértékesítési szakaszba, mely során elvesztik autóikat, otthonaikat.

A devizaadós perekről összességében nincsenek nyilvános ismeretek, a Kúria is csak a napokban kérette be annak a mintegy ötven pernek az anyagait tanulmányozásra egy esetleges jogegységi határozat kimunkálása érdekében, amelyről az igazságszolgáltatásnak tudomása van. Ez idáig egyetlen jogerős ítéletről van csak tudomásunk a Szegedi Ítélőtáblán, melyet az érintett pénzintézet nem fogad el a híradások szerint. Magukról a pertársaságokról, azaz a pertársaságban történő esetleges perek lehetőségeiről, különösen a hátrányairól számos média híradás is megjelent. Megjelent viszont keresetével a Fővárosi Törvényszéken az első devizaadós pertársaság is, melyet a közeljövőben egyre több követ a Devizaadósok Szövetsége szervezésében. 

A kereset: