Akviráció: Dr. Bánáti János úrnak a Magyar Ügyvédi Kamara elnökének

Magyar Ügyvédi Kamara
Dr. Bánáti János elnök. úrnak
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. illetve Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. útján

Tárgy: Devizaadósok Szövetsége bemutatkozása és információkérés

Tisztelt Elnök úr!

Engedje meg, hogy ezúton mutassam be Önnek a Devizaadósok Szövetségét, egyben kéréssel forduljak Önhöz, és Önön keresztül a hazai ügyvédséghez.

Szövetségünk 2011. Október 22-én alakult, majd bírósági bejegyzése 2012.01.24-én emelkedett jogerőre a Fővárosi Bíróság végzésével, amelyet jelen levelemhez csatolok.

Alapszabályunk: http://www.palimadar.hu/tar/deszalapszabaly.pdf

Hivatalos weboldalunk: www.devizaados.eu

Szervezeti felépítésünk: http://www.palimadar.hu/tar/deszszerv20120129.pps

Tagozódásunk: http://www.devizaados.eu/index.php/percsoportok

Petíciónk: http://www.peticiok.com/peticio_a_devizaadosok_perilletek_mentessegeert

Önön keresztül kérem a hazai ügyvédséget, hogy petíciónkat támogassa. Kérem az ügyvédi hírrendszerükön – Hírlevelükön -. tegyék közzé petíciónkat. (Mi értelemszerűen hivatalos weboldalunkon eleve szerepeltetjük az önök kamarája weboldalának a címét.)

Szövetségünk - alapszabályunk szerint - kizárólag devizaadósokból (azaz deviza-elszámolású kölcsönszerződést kötött magánszemélyekből) áll. Tagságunkat – alapszabályunk szerint – rendes, pártoló és tiszteletbeli tagok képezik. Taglétszámunk folyamatosan növekedik. Jelenleg 341 regisztrált tagot és 399 regisztrált kölcsönszerződést tartunk nyilván. (Több tagunknak több kölcsönszerződése is van.)
Az úgynevezett devizaadósok sorából mi vagyunk azok, akik kölcsönszerződéseik ügyét kifejezetten bíróság útján kívánják rendezni, akár egyéni perek, akár   pertársaságok útján. Szövetségünk az egyéni perek támogatása mellett a pertársaságok szervezését tekinti fő rendeltetésének, ugyanis úgy véljük, számunkra azok nyújthatnak kisebb kockázatot, nagyobb biztonságot és a költségekre nézve is nagyságrendileg kisebb terheket. Tájékozódtunk arra nézve is, hogy a hazai ügyvédség hogy áll a pertársaságok ügyében és szomorúan tapasztaltuk a gyakorlat hiányát és az ebből fakadó bizonytalanságot. Reméljük ez nem lesz mindig így, hiszen ezt az állapotot az ügyvédi hivatás presztízse sem engedheti meg magának.

A bemutatkozáson túl lenne még egy - számunkra fontos - kérésem. Arra kérném Önt, hogy jelölje meg számunkra azon ügyvédi szakterületeket, kvalifikációkat, amelyek birtokosai -  képesítésük és gyakorlatuk alapján - alkalmasak a kölcsönszerződéseink bíróság előtti megtámadásának sikerre vitelére. A megfelelően szakosodott és jól kvalifikált, valamint referenciákkal is rendelkező kollégáit szeretnénk ugyanis megkeresni, ajánlatkérés céljából. Számunkra mind az egyéni perek, mind a pertársaságok dolga egyaránt fontosak.

Tisztelettel várom válaszát!

Budapest, 2012-02-06


Tilk László Géza
elnök sk.
Devizaadósok Szövetsége
www.devizaados.eu