2014.11.14 DÉSZ rendkívüli közlemény: Botrány a Képviselőházban a Devizahiteles Kerekasztal körül

A Jobbik összehívta az úgynevezett Devizahiteles Kerekasztalt, melyre a parlamenti pártok és a devizaadós érdekvédelmi szervezeteket, egyesületek, mozgalmak vezetőit várták.

Hámori Gábor alelnökünk a helyszínről jelenti:

A Devizahiteles Kerekasztal tanácskozásra bejutást a Képviselőház Biztonság szolgálata blokkolta. A meghívott és regisztrált devizaadós egyesületi és mozgalmi vezetők egy részét beengedték, más részét kívül rekesztették. A DÉSZ képviselői beengedésre kerültek, ám például a Nem Adom a Házam Mozgalom vezetőjét Póka Lászlót, a DAC csoport vezetőjét Menyhért Pétert nem engedték be. Kuhár János alelnökünk a beengedettekkel bement, Hámori Gábor a kint rekesztettek – mintegy 25 fő – között maradt szolidaritásból.

Z. Kárpát Déniel képviselő ígéretet tett a helyzet normalilázásra.

A kint rekesztettek között paprikás lett a hangulat, megafon került elő és megindult a „hazaárulózás” amire a biztonsági szolgálat csak pislog, mint Maris a moziban. A Médiák egy része jelen van. Tudósítások várhatók.

Kuhár János alelnökünk jelenti:

Z. Kárpát Dániel közölte - miután a szervezetek nagy része vagy kívül rekedt, vagy szolidaritást vállalt a kirekesztettekkel – más helyszínre vonulnak.

Még nem tudni pontosan tudatos akadályoztatás, avagy fatális adminisztrációs hiba történt-e. Egy biztosnak látszik hogy a Devizahiteles Kerekasztal tanácskozás nem az eredetileg tervezett helyszínen, azaz Képviselőházban történik meg.

Hámori Gábor jelenti: Hatalmas rendőri készültség vonult fel. A rendőrük Póka Lászlót a képviselőházból kivezették. A tanácskozásra résztvevők két csoportra oszlottak. Többen bent maradtak a Kévislőházban és tünztetéssé fajult a dolog, míg a másik része Z. Kárpát Dániel képviselő vezetésével új helyínre igyekezik a tanácskozásra, ugyanis a Jobbik Hétfőn indítványt tervez a Törvényhozás elé benyújtani, a devizaadós probléma dolgában.  A DÉSZ képviselői a tanácskozás új helyszínére tartanak.